Donateurs Nieuws Home
Waar ben ik? TTR | Hoofdpagina

Pauline van Kan


Hoi allemaal,

 

Even voorstellen: ik ben Pauline van Kan en sinds 2010 bij het Trekpaardenteam Rockanje. Met het trekpaardenvirus ben ik al veel eerder besmet, eigenlijk bij toeval. Ik verzorgde samen met mijn zus de pony’s van Gerard, eerst in Abbenbroek (waar ik vandaan kom) daarna in Zuidland en later in Hellevoetsluis. Toen Gerard’s vaste menpony te oud werd voor de huifkar kocht hij een paard waar hij zelf ook op kon rijden: Rita. Rita was een Nederlands Trekpaard, op dat moment drachtig van de hengst Iwan van Aardenhof. Rita was een paard waar je moeilijk niet verliefd op kon worden, braaf, voorwaarts en voor de duvel niet bang. Volgens Gerard kon je met haar spookrijden op de snelweg, we hebben het nooit geprobeerd maar ik denk echt dat ze dat zonder al te veel problemen gedaan zou hebben. Kortom: ik werd besmet met het trekpaardenvirus en dat is, tot spijt van mij vriend Bas, nog steeds niet over.

                                                                                                               Ik op Rita

 

Rita kreeg een zwartschimmel merrieveulen, Elvira. Elvira is fantastisch, ik heb dat paard van veulen af aan opgevoed en kon er alles mee en heb er jaren met heel veel plezier mee gereden.

 

                                   Ik met Elvira                                                                          Eef als veulen

 

Elvira kreeg ook een merrieveulen, van de hengst Star van ’t broek, Evita genaamd. Een prachtig veulen, heel leergierig, erg bang maar ik had een erge klik met dat paard.

Gerard ergerde zich aan dat bange gedrag dus Evita moest weg. Ik dacht: prima, maar dan gaat ze wel met mij mee! Dus ik heb Eef zoals ik haar nu noem gekocht, ze was toen 3 jaar oud. We zijn verhuisd naar stal de Trouwe Hoeve waar we nu nog met veel plezier staan.

                                                                                                Van links naar rechts: Eef, Elvira en Rita

 

Ik heb Eef ingereden en bij stal de Ronde in Zwartewaal is ze beleerd voor de wagen. Eef is een veelzijdig paard geworden, ze loopt recreatief voor de wagen, ik rijd buiten met haar, we doen mee met ringsteken, maar de dressuur onder het zadel vind ik toch het leukst om te doen dus daar zullen jullie mij het meest over horen! Daarbij wordt ik geholpen door mijn enthousiaste instructrice Tahnee van Wenum, die er er het volste vertrouwen in heeft dat ook mijn boeren knol het een en ander kan bereiken in de dressuur. We rijden ondertussen officiele wedstrijden bij de KNHS, nu nog in de klasse B maar waarschijnlijk mogen we volgende maand naar de L1.

 

 Ik vind het fantastisch om samen met het TTR te genieten van dit prachtige ras, en te zien dat er nog steeds heel veel mensen zijn die dat gevoel met ons delen.

Laatste Nieuws

Correspondentie

Trekpaarden Team Rockanje
Molendijk 60
3235 XH Rockanje
Tel. 0181-403856

Donateur worden?
Klik hier!