Donateurs Nieuws Home
Waar ben ik? TTR | Hoofdpagina

Loana

Even voorstellen
 
Wij zijn Loana en Johan. Beide hebben we een passie voor paarden. Sinds 2011 wonen wij in Rockanje. Wij wonen met onze 3 paarden, 2 honden en konijn op een boerderij aan de Boomweg. Deze zijn wij aan het omtoveren tot een waar paradijs. Bram heeft bij ons de paardenstal en schuur gebouwd. We noemen ons land de Shire naar het land van de hobbits in Lord of the Rings. Weelderig groen, knus en harmonieus. Via Bram leerden wij het trekpaardenteam Rockanje kennen. Wij nemen graag deel aan de TTR activiteiten.
 
Wij werken beiden bij een kennisinstituut op het gebied van water. Loana is hier adviseur zand en slib. En Johan is al jaren hoofd van een afdeling. Voor ons werk moeten we regelmatig naar het buitenland al weten we de reisjes nu redelijk te beperken in verband met de verzorging van onze veestapel.
 
Wij hebben 3 paarden: een jonge friese ruin Mojo en twee dames trekpaarden: onstuimige comtois Lola en statige Bels Tos. Chinouk en Senna zijn onze honden. Beide teefjes. Chinouk is een Riesenschnauzer en Senna is een Berner Sennen.  Verder hebben we Noodles, ons konijn. Deze langharige flapoor bewaakt de boerderij.
 
Wij delen onze passie voor paarden graag met anderen. Zo verhuren wij een paar stalletjes en organiseren we af en toe een evenement zoals een clinic vrijheidsdressuur of een schriktraining. Houdt onze website in de gaten: www.de-shire.nl
 
Groetjes, Loana & JOhan


Even voorstellen: de trekpaarden van de Shire

Wij zijn 2 nieuwkomers in het trekpaardenteam van Rockanje. Wij heten Tosca en Lola. Sinds eind 2011 wonen wij samen met fries Mojo in Rockanje en doen wij regelmatig mee met de activiteiten van het TTR. Tijd om ons voor te stellen:

 
 
 
 
Tos

Ik ben Tosca: een Bels merrie uit 1996. Mijn vader is de stoere statige Otto van Brandevoort.  Ik lijk veel op hem.

 
 
 
Ik woon sinds half oktober 2012 in Rockanje. Ik vindt de zee en het strand fantastisch. Mijn baasje zegt dat ik meer zeepaard ben dan paard. Dan kan best kloppen. Ik vind het heerlijk om door de zee te spetteren en daarna keihard over het strand te draven. Alleen of met anderen: het maakt me niets. Ik vind alles leuk. 
 
 
 
Ondanks mijn leeftijd heb ik energie zat. Ik vind alles leuk zolang het maar niet rondjes in een zandbak rijden is. Al die hoeken, dat is niks. Tussen de lange lijnen werken vindt ik ook erg leuk. Binnenkort ga ik mijn baasjes leren mennen. Ik kan het al, alleen hunnie moeten het nog leren. We beginnen wel met de bak slepen. Lang geleden dat ik iets heb mogen trekken. Ik heb er nu al zin in: mag ik eindelijk weer midden op straat lopen. Ik ben erg gehecht aan de blonde Lola. Ik ga graag met haar op pad en let altijd goed op haar.  
 
 
 
 
  Lola

Ik ben Lola een comtois merrie uit 2006. Ik ben ijzersterk en ik barst van energie. De eerste 5 jaar van mijn leven heb ik in het wild in de Franse Pyreneeën gewoond. Daar heb ik altijd mijn eigen boontjes gedopt en een paar veulentjes groot gebracht. Ik woon nu ruim een jaar in NL. Dat is wel even wennen voor mij, minder vrijheid al is mijn stal wel een heel fijn plekje. Ik ben in mijn eerste contacten met mensen het vertrouwen een beetje verloren. Ik kan dan ook erg onstuimig reageren. Langzaam aan leer ik dat werken met mensen best leuk is. Al kan ik soms nog wel wat instinctief reageren. Vertrouwen op mijn baasje gaat al steeds beter.

 
 
 
 
Ook heb ik wat pech gehad met mijn gebit. Diastasen noemt de dokter het. Na bijna een jaar van intensieve behandeling gaat het weer super met mij. Ik krijg wel nog een apart dieet en moet daarom apart van de rest staan. Dat is wel jammer. Ik vind alles leuk en doe altijd erg mijn best. Paraplu’s vindt ik niks. Scheuren over het strand vindt ik fantastisch en ik kan heel hard.
 
 
 
 
Op stal ben ik de lieveling van allen. Ik pak ze allemaal in. Mijn beste maatje is de jonge friesche ruin Mojo. Hij hoort ook op de boerderij, net zoals wij en is de leider van onze kudde. Verder wonen er ook nog andere paarden op de boerderij maar die hebben andere baasjes. Ik speel graag met ze en ben altijd erg gevoelig voor een verandering in de groep. Tosca is mijn krabmaatje. Ik ga graag met haar op pad. Zij stelt mij gerust.  
 
 
 
Met mijn baasje zijn we flink aan het trainen. Veel in de bak onder het zadel, maar ook aan dubbele longe. Ik moet nog heel veel leren en doe altijd mijn best. Omdat ik zo gevoelig ben heb ik nog wel eens de neiging om in paniek te raken als ik niets snap. Dan ga ik rennen. Gelukkig kan ik nu steeds beter weer de rust vinden na zo’n aanval.
 
 
 
 
   Wat doen wij

Thuis gaan we veel op pad. Elke weekend gaan we de benen wassen in de zee. Heerlijk: lekker spetteren en slobberen in de zee.  Wij helpen allebei met de buitenritjes die we van huis uit organiseren. De klanten rijden dan altijd mee op Tos. Tos vindt dit prima, zolang ze maar met respect behandelt wordt. Doe je dit niet dan gaat ze klieren en gooit ze haar flinke kont in het krib. En geef haar eens ongelijk.

 
 
 
 
We doen ook graag mee jullie: het trekpaardenteam Rockanje. Zo hebben we meegereden met de snertrit en de lenterit. En zijn we vorig jaar mee geweest naar Noordwelle. Dat was heeeelll gaaf met 150 soortgenoten en wat waren we allebei mooi. We kwamen zelfs op TV.
 
 
 
Recentelijk hebben we de oliebollenrit meegereden vanaf ons erf. Wat was het leuk: al onze vrienden en vriendinnen kwamen langs. We hebben nog 3 dagen op de uitkijk gestaan naar onze dikbilvrienden.  Wanneer komen jullie weer?
 
 
 

Het ringsteken lijkt ons ook erg leuk, al moet we dit eerst een keer uitproberen. Eens kijken of we in de baan blijven voordat we echt mee gaan doen. Kortom, wij vermaken ons prima in Rockanje.

Tot zover onze introductie. Wij hopen snel weer met jullie op pad te mogen. Tot die tijd zijn we elk weekend op het strand te vinden. Tot snel.

Laatste Nieuws

Correspondentie

Trekpaarden Team Rockanje
Molendijk 60
3235 XH Rockanje
Tel. 0181-403856

Donateur worden?
Klik hier!