Donateurs Nieuws Home
Waar ben ik? TTR | Hoofdpagina

Bianca LeveringOver mijzelf…?

Bianca Levering, 49 jaar,

Sinds 1991 samen met Bob Degener

Over mijn paardenhobby?

Vroeger was ik een echt paardenmeisje maar toen ik examen had gedaan en naar Den Helder vertrok om bij de Koninklijke Marine te gaan werken was het gedaan met de verzorging van de 4-voeters (van een ander want een eigen paardje zat er niet in voor een telg uit een gezin van 8)

Het ritme van het werk, de gewone teen- en twen sores en later avondschool vulde de week. Een paard kwam af en toe op vakantie weer in beeld, als je makkelijk ergens een rit kon boeken. Tot, nu zo’n 2 jaar geleden, ik reageerde op een Groupon voor een STRANDRIT in Den Haag. Meteen gekocht maar achteraf niet goed gelezen: Ook ervaren ruiters bleek UITSLUITEND ervaren ruiters te zijn. De Groupon ingewisseld voor 4 beginners lessen. Dat beviel enorm maar voor het gemak wel een manege gezocht in Rotterdam. Het werd manege Hillegersberg, in het Lage Bergsche bos. Ik begreep dat je de `besturing” moet leren in de bak maar het doel was BUITEN rijden. Daar heb ik mij in vergist want hoe langer je rijd, hoe moeilijker het wordt. Gelukkig bleek “in de bak (dressuur) rijden” ook leuk.

Tussen alle frêle manege paarden stond hij daar… HENK  (van de Sandee hoeve)

En met deze dubbele naam weten kenners het meteen: Henk is een Trekpaard.

Henk loopt gewoon mee met de les. Voor sommige een drama als ze op hem worden ingedeeld maar voor mij werd het een TOPuurtje. Henk luistert alleen naar perfecte aanwijzingen. Trekken aan de teugel wordt beloond met terugtrekken, stoppen met drijven resulteert in de andere kant heen afslaan. Met Henk haal je 100% uit je les. Hij werd mijn favoriet op de manege.

Maar één uur rijden in de week is wel weinig om het een hobby te noemen. Voor de afwisseling ook les genomen in Ridderkerk. Daar krijg ik op goedgetrainde KWPN-paardjes dressuur les in een buitenbak. Een leuke combinatie. Wat ik op een “makkelijk” ZZ-paardje leer in Ridderkerk kan ik meenemen in de les op Henk en andersom. Ik hoef jullie niet te vertellen wat zo leuk is aan een Trekpaard. Op Henk is in de manege rijden elke keer een uitdaging.

De link naar TTR?

Begin maart verzwikte ik mijn enkel en de dagen dat ik omhoog moest zitten met mijn voet besteedde ik o.a aan surfen. Voor de fun naar Henk zijn stamboom & andere Trekpaarden weetjes gezocht. Ik was ontzettend verrast dat er zo veel enthousiasme rond Trekpaarden is. Al surfend kwam ik bij TrekpaardenteamRockanje.nl.

Een beetje “puber”-mail gestuurd over de Lenterit van de 27 april. Samengevat“Ik heb geen eigen paard maar als u er één over heeft, wilt u me dan bellen?” Op vrijdagavond ging om 22.50 de telefoon: Er was een paard beschikbaar!

De rest is, zo als dat heet “geschiedenis”, te lezen in mijn bedankje aan TTR in het gastenboek.

De vrijwilligers bij TTR verrichten o.a. veel werk op de wei, aan de stallen, aan het materiaal. Ze zijn, in tegenstelling toch mij, ontzettend handig en goede klussers. Ik kan daar niet zo veel aan bijdragen. Ik mag wekelijks Toon rijden. In het stalblog vertel ik wat ik als “groentje”  meemaak.

Door TTR kennis genomen van allerlei activiteiten met en rond Trekpaarden. Natuurlijk draag ik graag mijn steentje bij om dit ras te promoten. Het is leuk om gelijkgestemde te treffen of juist mensen enthousiast te maken voor het Trekpaard.

Mijn eerste nieuwe TTR activiteit is: ringsteken… Ben benieuwd. 

Op het stalblog later bericht van de eerste training en meer rijverslagen met Toon.

Anders dan paarden?

Andere hobby’s zijn hardlopen, duiken (maar alleen daar waar de vissen gekleurd zijn), skiën, stedentrips, vakantiereizen, boeken/films, werken ( Ja zeker, eigenlijk wel een hobby want het is doorgaans leuk!)Ik ontwerp en zorg voor de productie & promotie van EVOLUTION motorkleding.) Ik heb een grote familie en last but not least: Ik ben ook graag bij Bob, die mijn hervonden paardenhobby overigens superleuk vindt hoewel hij allergisch voor deze

4-voeters is.

Groeten, Bianca
 
(mijn eigen blog over de ervaring met Toon)
 
                    

Laatste Nieuws

Correspondentie

Trekpaarden Team Rockanje
Molendijk 60
3235 XH Rockanje
Tel. 0181-403856

Donateur worden?
Klik hier!